Dia de Muertos – De dødes dag

By 19. juli 2018Nyheder

Torsdag på Regnbuelejren stod i Mexicos tegn.
I over tusinde år, har der i Mexico været tradition for at fejre de dødes dag, for at hylde og mindes dem, der ikke er her mere. Som mexicanere var vi derfor nødt til at holde en kæmpe fest med masser af blomster og dødningehoveder.

Formiddagen blev brugt på workshops, hvor børnene selv havde valgt sig ind på en aktivitet, som de kunne fordybe sig i. Børnene havde valgt sig ind på Militær-workshop, Sløjd-workshop, Krea-workshop og Bage-workshop. På hver af aktiviteterne, var der en voksen, som havde planlagt nogle rigtig fede ting. Bageholdet skulle lave cupcakes, som de pyntede fint med frosting og krymmel i alle regnbuens farver. Børnene på sløjdholdet har savet og hamret, da de skulle bygge deres egne fuglehuse, sværd, rundboldbat og skibe ud af træ. Husene blev enormt flotte, og er nu klar til at komme med hjem. Mili-børnene skulle øve militærbaner, fik sløring i ansigtet og øvede disciplin. I Krea blev der knyttet de fineste armbånd og malet t-shirts, som børnene også kunne få med hjem.

Efter frokost skulle vi gøre klar til De dødes fest. Børnene gav sig i kast med hårfarvning, ansigtsmaling og lavede pynt til festen. I krea kunne man lave sine egne hatte, hårbånd og t-shirts, så man havde ekstra lir til festen.

Efter et lækkert mexicansk måltid startede festen. Først skulle vi slå Pinatas ned med bind for øjnene. Da Pinatasene smadrede, vrimlede det ud med en masse slik, og så gik voksen-bandet på scenen. Børnene var det bedste publikum, og kom også op på scenen til sidst i koncerten og sang med.

Efter bandet havde spillet skulle de modige børn ned og besøge spøgelseshuset, og ellers blev der danset på diskoteket resten af aftenen frem til bålet.

Det var Puttegruppe 4’s tur til at stå for underholdning til bålet. Børnene havde planlagt, at de voksne skulle lære at danse Floss-dance, men de voksne kunne ikke nå børnenes dansetrin til sokkeholderne. Endnu en dejlig dag på Regnbuelejren er overstået, og i morgen kan ungerne sove lidt længe, fordi der er børne-brunch. Det glæder vi os til!

Tak til Martin fra puttegruppe 4, der har været med til at tage billeder i dag.

Der belv bagt fine cupcakes, der blev pyntet med frosting og krymmel

Køkkenholdet er rykket ud i solen

Der bliver øvet forhindringsbane til militærworkshop

I sløjd blev der arbejdet flittigt

Girlpower til sløjd workshoppen

Det kræver stærke muskler at være en god soldat

Der bliver sunget ferielejrsang med fakter

Igen i dag åbnede fidusens slikbod

Der bliver pyntet cupcakes

Der bliver lavet flotte halskæder i krea

Pinatas hang klar til at blive slået ned til festen

Beauty-boden åbnede så man kunne blive fin til fest

I dag var der en hjælper der havde fødselsdag, og Stine valgte at lave en fin trøje til fødselsdagsbarnet

Selv de døde har brug for mad

Forhindringsbane til militærworkshop

Der bliver slappet af på hoppepuden

Regnbuelejrens eget husband gav koncert til festen

Join the discussion 5 Comments

 • Jeppe siger:

  Hej jeg hedder Jeppe

 • Jeppe siger:

  Ups fejl jeg ville bare sige tak for nogen vanvittige gode år håber dog stadig jeg kan et år mere men hils Matias og Samuel men os alle de andre fra mig af hilsen Jeppe😊😊😊

  • regnbuelejren siger:

   Hej Jeppe. Tusinde tak for nogle fantastiske år med dig på Regnbuelejr! Mange kram fra alle de voksne 🙂

 • Jeppe siger:

  hove længe kan man skrive her😊🤞

  • regnbuelejren siger:

   Hej Jeppe,

   I princippet kan man blive ved med at skrive hele året, men vi bruger mest hjemmesiden lige op til lejr og under lejr, så vi er nok ikke så gode til at svare! 🙂 Hold dog meget gerne øje med hjemmesiden de næste par måneder, vi arbejder nemlig på snart at få flere billeder op.
   Ha’ en fortsat dejlig sommer og hils Ida.

   Kærlig hilsen fra os alle på Regnbuelejren

Leave a Reply