Kære forældre

Her på siden kan du finde information, der kan være rar at have inden du sender dit barn af sted på ferielejr med Ungdommens Røde Kors. Du får også tilsendt information pr. brev eller mail, når dit barn er endelig tilmeldt til lejren.

Hvornår er lejren, og hvordan kommer mit barn hen til lejren?

Regnbuelejren ligger i uge 29, det vil sige fra søndag d. 14. juli til lørdag den 20. juli 2024 (uge 29). Du vil modtage en mail, hvor der står hvilket opsamlingspunkt vi kommer forbi for at hente dit barn. Vi har to busser, som kører rundt til opsamlingsstederne og sørger for, at børnene kommer til lejren i Humble på Langeland.

På samme måde vil dit barn blive afleveret til samme opsamlingspunkt lørdag d. 20. juli. Nærmere besked om præcist tidspunkt og opsamlingssted vil du modtage på en mail. Hvis du ikke har hørt fra os d. 10. juli kan der have været problemer, og du er velkommen til at kontakte os på mail: lejrleder@regnbuelejren.dk.

Hvem er de voksne på lejr?

Alle voksne på lejr er 100% frivillige, og er med fordi vi synes det er fedt at bruge vores ferie sammen med andre unge frivillige på et fedt projekt. Og fordi vi gerne vil give ungerne en fantastisk ferie! Der er en lejrledelse bestående af Sandra, Signe og Sara, som alle har modtaget uddannelse fra Ungdommens Røde Kors.

Når man er frivillig i Ungdommens Røde Kors får man en masse gode oplevelser, og et stort netværk til andre frivillige i hele landet. Med Ungdommens Røde Kors kan man også deltage i kurser, workshops og en masse sociale arrangementer, der gør at vi kender hinanden rigtig godt, selvom vi er meget forskellige.

Vi er i alderen fra 18-40 år, og ved siden af ferielejr laver vi alt muligt andet. Vi har for eksempel en del studerende, men også en sygeplejerske, en læge, en kok, nogle lærere, en sosu-assistent, en ingeniør, en konsulent, ja, listen er lang! Til fælles har vi dog, at vi brænder for at give børnene en dejlig og oplevelsesrig uges ferie.

I øvrigt skal det nævnes, at alle voksne på lejr selvfølgelig har ren børneattest, og er særligt udvalgt til at komme med på lejr. Der er mange, der gerne vil med på ferielejr, men vi vælger kun de allerbedste!

Hvad skal mit barn have med?

På lejr er det en god idé at have tøj med som man kan være aktiv i, og både lidt tøj til hvis det bliver regnvejr ellers solskin. En mere detaljeret liste vil blive sendt ud, sammen med alt andet information om lejren pr. brev eller mail.

Det skal dog bemærkes, at vi opbevarer alle børnenes mobiltelefoner, Ipads, gameboys, osv., i et aflåst skab. Dette er dels for at undgå, at der kan blive væk eller ødelagt – og selvfølgelig fordi vi har så travlt med at lave alt muligt andet end at snakke i mobiltelefon!

Det kan derfor være en god idé slet ikke at pakke disse ting med i tasken. Lejren har en telefon, som kan benyttes hvis man virkelig, virkelig bare har lyst til at ringe hjem. Denne telefon vil også være åben i løbet af lejren, hvis I som forældre skal have fat i jeres barn. Igen opfordrer vi dog til, at telefonen kun bruges i minimalt omfang, så der er mere tid til leg og sjov.

Hvem er de andre børn på Regnbuelejren?

Alle børn er velkomne på vores lejr – der er nemlig ligeså mange grunde til at komme på ferielejr, som der er børn på lejren. Og så er vi mange voksne til at tage godt imod dem og sørge for at alle får en god uge.

Der er ca. 65 børn på Regnbuelejren i alderen 7 til 13 år. Nogle af børnene har været med på lejren før, men for langt størstedelen er det første gang de skal på lejr. Og for mange er det også første gang de skal være så lang tid væk hjemmefra.

Vores erfaring er dog, at børnene hurtigt finder nye venner, både blandt de voksne og de andre børn. Så flyver tiden afsted inden man får set sig om!

Hvad er Ungdommens Røde Kors?

Læs mere om Ungdommens Røde Kors på www.URK.dk.