Hverdagens helte og galla

By 21. juli 2017Nyheder

Det har været en super sjov og festlig dag her på lejren.

I formiddags fik vi besøg af en masse seje mennesker og maskiner. Klokken 9 stod alle klar udenfor og pludselig kunne man i det fjerne ane en helikopter, der havde kurs mod efterskolen. Helikopteren landede på efterskolens fodboldbaner – sikke et syn.

Børnene blev sendt ud på forskellige poster, hvor de skulle møde nogle af ‘hverdagens helte’. Disse ‘helte’ var helikopterpiloter fra Flyvevåbnet, Dansk Politihundeforening fra Assens og Riders with Heart.

Riders With Heart gav børnene lov til at prøve motorcykler hele formiddagen

Dansk politihundeforening fra Assens var på besøg med deres hunde

Helikopterpiloterne fortalte om deres arbejde og helikopteren. Det blev herefter muligt for børnene at komme ind i helikopteren og se den. Det var vildt sejt!

Politihundeforeningen viste hvordan de træner med deres hunde. De viste blandt andet hvad der sker, når en tyv prøver at stikke af fra politiet, og de bliver nødt til at sende hunden efter tyven. Det var selvfølgelig også muligt at få sagt goddag til hundene, hvilket mange synes var rigtig sjovt!

Parkeringspladsen blev fyldt med en masse seje motorcykler, da Riders with Heart ankom til lejren. Børnene fik mulighed for at prøve at sidde bagpå motorcyklerne, på en lille tur rundt i lokalområdet. Det var et kæmpe hit! Vi kunne se lysene i børnenes øjne, når de kom tilbage fra deres tur på motorcyklen og rigtig mange børn fik flere ture. Og det var ikke kun børnene, der var modige og kastede sig ud i at sidde bagpå motorcyklerne – en masse af lejrens hjælpere fik også taget sig en tur bagpå motorcyklerne.

Børnene (og hjælperne) kunne både prøve at sidde på motorcyklerne og få en køretur, hvor de sad bagpå

Efter frokost blev det tid til at gøre klar til aftenens gallafest. Her blev spisesalen pyntet op, der blev øvet dansetrin, lavet pindemadder, og der var arrangeret ’speed-dating’ og rigtig meget andet. Herefter blev der tid til at børnene og hjælperne kunne gøre sig fine til aftenens gallafest, så der var gang i både hårfarve, håropsætning og festtøjet blev fundet frem.

Børnene blev ved gallafestens start mødt af et glas børnechampagne i multisalen og så blev det ellers tid til at gå på den røde løber og få taget billeder.

Til aftenens gallamiddag havde vores dejlige køkken disket op med intet mindre end en tre-retters menu. Her blev der spist pindemadder til forret, farsbrød og kartoffelmos til hovedret og islagkage til dessert. Der var ‘tjenere’ på denne aften, der sørgede for at børnene fik serveret deres mad ved bordene og sørget for fyldte vandglas under middagen. Det var super lækkert!

Så blev det tid til fest med musik og disko. Der blev danset og sunget til den helt store guldmedalje.

Dagen blev afsluttet med en fællessamling, hvor der blev sunget et par sange. Og herefter var der kun tilbage at sige tak for en rigtig festlig dag og godnat – sov godt.

Det har uden tvivl været én af de festligste dage på lejren i år.

Vi glæder os til morgendagen, der byder på overraskelser og en tur i svømmehallen.

Leave a Reply